Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

Η Θεσσαλονίκη κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων της Ευρώπης – Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των GD4S στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού οργανισμού για τη Βιωσιμότητα (GD4S) στις 19 & 20 Ιουλίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι δεσμεύσεις των Διαχειριστών Δικτύων Διανομής για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του σχεδίου δράσης REPowerEU στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων αερίων (βιομεθάνιο, υδρογόνο).

Καλπάζει η παραγωγική/βιομηχανική δραστηριότητα στη Θεσσαλία

Σταθερή παραμένει η εμπιστοσύνη του βιομηχανικού/παραγωγικού κλάδου στο φυσικό αέριο, καθώς υπεγράφη ακόμη μια νέα σύμβαση για τη σύνδεση της βιομηχανίας παραγωγής βιοντίζελ, «Ζιάκας Ο.Ε.» στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Θεσσαλία. Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δρα ως καταλύτης όχι μόνο για την αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής αλλά και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Η Θεσσαλία συνεχίζει να εμπιστεύεται το Φυσικό αέριο για την ανάπτυξη της Παραγωγικής Δραστηριότητας

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται στην περιοχή Αδείας - Περιφέρεια Θεσσαλίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την εγκατάσταση και αξιοποίηση μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) από υπερσύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες υδροπονικής καλλιέργειας, που συνδέονται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή, κ. Λεωνίδα Μπάκουρα στο energypress.gr : "Το φυσικό αέριο παραμένει στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης"

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, απαντάει στο ερώτημα αν η ενεργειακή κρίση σημαίνει το τέλος του Φυσικού Αερίου

Καταβάλλεται από Δευτέρα 06/06/2022 το ποσό του Προγράμματος Επιχορήγησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου στη Θεσσαλία

Από σήμερα 06/06/2022 ξεκινά η καταβολή της β’ φάσης της επιχορήγησης ύψους 2,5 εκ. € από τη δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου». Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ. €, με φορέα υποδοχής, ελέγχου αιτήσεων, πιστοποίησης και καταβολής της χρηματοδότησης την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η συμβολή της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού στο περιβάλλον - Ακόμα 17 Ναοί στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Τη βελτίωση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου για τους Ιερούς Ναούς και τις Δομές της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού παρουσίασε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημητριάς» της Ιεράς Μητρόπολης.

ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Δήμος Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η στρατηγική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ βασίζεται στην ισόρροπη ανάπτυξη της επιχειρησιακής και οικονομικής της δραστηριότητας και τη δημιουργία μετρήσιμης αξίας για την κοινωνία, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, μεγιστοποιώντας την θετική επίδραση του έργου της στις περιοχές της Αδείας.

Η βιομηχανική μονάδα ΔΕΑΣ Α.Ε. εντάσσεται στο δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Αμείωτο συνεχίζεται το ενδιαφέρον από υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη μετάβασή τους στη χρήση του φυσικού αερίου. Ακόμη μία σύμβαση, αυτή της ΔΕΑΣ Α.Ε. υπεγράφη, για τη σύνδεση της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η βιομηχανική μονάδα πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυο χαμηλής πίεσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με ετήσια κατανάλωση που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 630.000 κυβικά μέτρα ετησίως.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα / Άσκηση Ετοιμότητας ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Πυροσβεστική Υπηρεσία- Πολιτική Προστασία

Διενεργήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα/άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με τα κλιμάκια του πυροσβεστικού σώματος και την πολιτική προστασία στην περιοχή της Αδείας, την Θεσσαλία. Στόχο αποτέλεσε η απομείωση των κινδύνων και η ενίσχυση των δικλείδων ασφαλείας σε περίπτωση εμφάνισης διαφόρων δυσλειτουργιών στο σύστημα διανομής και ειδικά στην τροφοδοσία των απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Συνάντηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμο Καρδίτσας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Καρδίτσας, κ. Βασιλείου Τσιάκου, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας & Πολιτισμού, κ. Θεολόγη Στέφανου, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και της Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κας Ευθυμίας Καλογήρου.